söndag 26 juli 2009

Dag 192 - Regering


I Palácio Da Liberdade mitt i stan har delataten Minas Gerais regering sin arbetsplats. Vi gick dit på förmiddagen på en visning för allmänheten som sker den sista söndagen i varje månad. Vi hade nog inte förväntat oss att skaran av besökare skulle vara så stor som den var...
Stora högtalare dånade ut popmusik och bolaget som har hand om vattenförsörjningen här i stan delade ut iskallt vatten till oss i kön.
Vi hade lite tur och hamnade med fyra japaner som inte heller var så bra på portugisiska i en specialgrupp. En trevlig tjänsteman tog hand om oss och berättade på stapplande engelska om byggnaden och guvernörerna.
Som vanligt här så var det inte tillåtet att fotografera inomhus, bara i parken.
Men jag vill gärna visa en bild på den fantastiska inomhustrappan i gjutjärn och marmor som är tillverkad i Aciéries de Bruges verkstad i Belgien på slutet av 1800-talet.

Bilden är lånad från Governo de Minas hemsida. Synd bara att man inte kan se alla detaljer i räcket och under trappstegen.

Tema nummer 125 - Regering

2 kommentarer:

annette sa...

Inte bara trappan som ser helt underbart vacker ut, hela huset är så vackert, trappan byggd i Belgien i dessa tunga material, måste ju fraktats med båt på ngt sätt till Brasilien och sedan monterats ihop, vilket enormt arbete både med trappen och transporten, men en så vacker byggnad kräver ju faktiskt en snygg trappa!

Jättekul att få se denna byggnad, men jag förstår inte varför det är förbjudet att fota inomhus, dom borde ju vara stolta över byggnaden och visa hela världen hur vackert det är.

Kram //annette

Chesney sa...

Love that building, especially shown through the gate - great perspective! And wow, that interior is to die for - love the symetrics and that stunning RED!