onsdag 23 september 2009

Dag 254 - Industri


Innan vi åkte från Brasilien bestämde vi oss för att köpa med oss såna här plattor av betong som är så vanliga både utomhus och inomhus där.
Vi hade sett en liten butik som sålde dem och åkte dit en dag för att beställa det vi ville ha. Ingen kunde ett endaste ord engelska men på något sätt så lyckades vi ändå göra oss förstådda och till och med få se tillverkningen.
Plattorna görs i den lilla pressen på den övre bilden i ett kyffe bakom butiken.
Det översta skiktet på plattan färgas i olika kulörer efter mönstermallar. Ett ganska tidsödande och helt hantverksmässigt arbete. Sedan ska plattorna ligga i vatten i två veckor för att betongen inte ska brinna för snabbt.
Vi beställde dels plattor med rutor i grönt och rött till en bordskiva men också plattor i olika mönster som ett lapptäcke som vi eventuellt tänker blanda med enfärgade klinker till ett golv.
Hela vår packning finns för närvarande hos tullmyndigheterna i Sao Paolo innan de ska fraktas till Sverige så några bilder på vår beställning visas inte idag:) Men jag ska försöka hinna med det innan året är slut...om de dyker upp innan dess förstås.
Tema nummer 158 -Industri

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Så fina de är. Vad kul att inreda det svenska hemmet med det som kommer från ert brasilianska "hem". Fin tolkning.
Ha en skön torsdag.

http://kerstinsfoto.blogspot.com

Chesney sa...

What an interesting afternoon, and thanks for sharing - this would fascinate me! Great pics!

annette sa...

Så roligt att Ni tänker ta in lite Brasiliansk i Ert hem, två år är en lång tid och klart Ni vill sätta lite prägel från åren på Ert nuvarande hem.
Kul för mej att få se bilder och även läsa om det omständiga sättet att tillverka dessa vackra plattor.
Jaså Er packning har inte kommit längre än till tullen, kanske hinner hit till jul då;)

Kram //annette