fredag 13 februari 2009

Dag 37 - Specialbutik


Den här lilla butiken ligger ett kvarter bort från vår lägenhet. Här handlar vi frukt, grönsaker och ägg. Priserna är oftast lägre än i livsmedelsbutiken och de är måna om att inte sälja något som är på väg att bli dåligt. De byter ofta ut varor om de ser att de är övermogna.
Ett prisexempel från idag:
1 kg Banana "Caturra" kostar R$ o,69 alltså ca 2,50 SEK. Det är den sortens bananer som vi får till Sverige. Lime ca 2:- SEK/kg och papaya 3,50:- kr/kg Men allt är inte billigt. Importerade varor är nästan lika dyra som i Sverige. Som äpplen från Argentina, "Red Delicious" eller "Granny Smith" som brukar kosta runt 20:-SEK/kg

Tema nummer 131 - Specialbutik

5 kommentarer:

Chesney sa...

Great image - love the slice of everyday life you caught here!

Karin Wijk sa...

Hittade hit via din andra blogg. Kan tänka mig att frukterna smakar lite mer hos dig än här hemma. Så fint du fångat ögonblicket där i affären och kul med killen som tittar in i kameran. Jag tittar gärna in hit igen, du är verkligen en inspiration till en glad amatör som mig. / Karin

annette sa...

En sådan affär med den servicen är guld värd, blir så glad av den här bilden, mängden frukt och grönt och så killarna som är fulla av liv!

Ha det gott !

annette

sinneskatten sa...

Vad härligt att ha en sån affär i närheten.
Färgglatt och fint fotat.

Anonym sa...

Det var lite skillnad i priserna där. Men å andra sidan ska de transporteras långt innan de når våra diskar här i Sverige.

Snygg snapshot!

akson