torsdag 17 december 2009

Dag 336 - Vår stad


De äldsta delarna i vår lilla stad är också de mest trivsamma. På bilden syns "tvåvåningsbruket" som ligger centralt i stan. Lägenheterna, som ägs av ett kommunalt bostadsföretag, har fått behålla de gamla detaljerna som kakelugn och spröjsade fönster. Vissa av dem har också en liten trädgård. För att få chansen att bo i en av dessa lägenheter måste man ha stått i bostadskö i många år.
Resten av staden ser ut som små städer gör mest med bebyggelse från 50-,60- och 70-talet med f.d. Domusvaruhuset i centrum. Numera är det ombyggt till en galleria för småbutiker. En bit utanför centrum finns de stora matbutikerna och lågprisvaruhusen samlade.
Tema nummer 215 - Vår stad

2 kommentarer:

annette sa...

Att det Gamla Bruket finns bevarat och idag används som bostäder är ju så underbart, minns ett flertal bilder därifrån som Du visat och det verkar vara ett sånt där underbart område som man önskar att alla städer hade bevarat.

annette

Lena sa...

Hittade hit av en slump, väldigt fina bilder så jag blev kvar här och hitta en bild på gamla bruket, bodde i ett sådant hus när jag var liten.... Nostalgi....