söndag 15 mars 2009

Dag 65 - Randigt, stripes


Randiga blad från en vanlig rabattväxt här i Belo Horizonte. Den är väldigt dekorativ med sina sammetsliknande tvåfärgade blad.
Växten kallas på svenska Mose stentavlor, Maranta leuconeura, och kommer ursprungligen från Brasilien.
Nummer 305 på den svenska temalistan är randigt.

6 kommentarer:

Sarah sa...

Naturen är ju för underlig måste jag säga. Vad vackert!

annette sa...

Vilka underbara kontraster i färgerna och ljus Du fått fram i bladen, växer i rabatter skriver Du, har haft en sådan som krukväxt för länge sedan och det var absolut inte så stora blad med dessa underbara färger i, minns dom som ganska murrigt gröna och ganska små;)
Ja, våren är på gång här, vi har i princip ingen snö, kanske något utåt Kolmården, isarna ligger dock fortfarnde på många sjöar, norrut är det ovanligt mycket snö på många håll i år.
Ha en fortsatt bra söndag!
annette

Chesney sa...

So bright and cheerful - love the details you caught in the leaves!

Rajson sa...

Urläckert med så fin bakgrund!
Jag har fått för mig att Moses stentavlor brukar blad som går i nästan lila!?Eller så är det den där väldigt speciella blomman som är lila.
Ditt skeltt här nedan är jag helt tagen av.Mkt spännande, var tvungen att "härma" ditt tema lösning. Men fick inte riktigt till fotot men det får duga.
Kursen var väldigt trevlig.Stina D är def en fotograf i vår smak om jag får plötsigt tala för dig med! Skulle mycket väl kunna tänka mig och gå fler kurser med henne. Gillar hennes uttryckssätt och inställning till fotandet.
Synd att jag inte hade möjlighet och deltaga i dagens kurser.Är sugen att gå över till Lightroom, verkar vara smart "Allt i ett".
Måndag imorgon, men snart är det fredag igen!
Ha det gott!

Ulrica sa...

Vilket underbart ljus. Har man dem ute? De är så läckert randiga. Det ser ut som de mörgröna är påmålat med en bred pensel.

Maria Berg sa...

Tycker verkligen om ljuset och den härliga ränderna.
För mig blir bilden lite rörig kankse man skule ge sig på att beskära den på något annat sätt??
Vet inte riktigt det är verkligen en läckert ljus.
/MB