onsdag 3 juni 2009

Dag 150 - Kurva


Ännu ett av arkitekten Oscar Niemayers verk. "Casa do Baile" finns vid den lilla konstgjorda sjön i Pampulha strax utanför Belo Horizonte.
Lokalen och uteplatsen är byggda för att användas som en danssalong med en liten restaurangdel men numera används det till små utställningar.
Tema nummer 72 - Kurva

6 kommentarer:

Kerstin sa...

Så vackert det är och speglingarna i taket av vattnet är jättefina. Härliga former i byggnaden. Känns det inte sorgligt att ni snart lämnar allt det här vackra?
Ha en fin kväll.

Olga T sa...

Ja här var det kurivgt! Läckert! Trodde först att det var ngt uppe på det där taket....men tydligen inte.

Cecilia Artista sa...

Wow - här kan man verkligen snacka om kurvor. Och så fint! Härligt kakel också. Och tjusigt fotat Ninni!

annette sa...

Du skriver ännu ett verk av Ascar Niemayers och jag skriver ännu en fantastiskt vacker bild från Dej, så ursnyggt och smart att fota underifrån, verkligen effektfullt, Du får med så mkt mer då, vad är muren till vänster klädd med? Mosaik?
Hann Du inte med fyrarna på Öland så bör Du nog återvända, igår åkte vi Östra vägen upp från södra Öland,har jag aldrig åkt var så fantastiskt vackert med en enorm mass småbyar längs vägen, förstod att det var i dessa byar som väldigt många konstnärer bor och verkar, måste bli en helt egen dag därnere vid senare tillfälle, massor att undersöka och ett otal vackra gamla hus och byggnader.
Ha en bra kväll!

Kram //annette

Maria Berg sa...

Ja har var det mycket kurvor, så härligt att dom byggt det så.

Och tänder i massor hoppas dom inte bet dig... klart sågen har tänder innan jag såg din bild tänkte jag bara på människor och djurtänder.
Läste hos Kerstin att du är på g till Sverige, om du hinner och har vägar mot Halmsatd, är du hjärtligt välkommen på besök!

/Maria Berg

Chesney sa...

You captured this curve perfectly - love how you caught it from underneath! Cool!