måndag 6 april 2009

Dag 88 - På den gamla goda tiden


Mjölkning som på den gamla goda(?) tiden upplevde jag igår. Vi var på en liten bondgård/fazenda där korna fortfarande mjölkades manuellt. Förekommer det fortfarande i Sverige? Någon som vet?
Om ni tycker att hinken ser lite konstigt ihoptryckt ut så är det inte fel på ögonen...Det är vanligt med ovala hinkar här.
Tema nummer 320 - på den gamla goda tiden, the good old days

10 kommentarer:

Chesney sa...

Wow, wonderful for the theme, and what a great image! Marvelous!

Olga T sa...

Nej, man kan undra om det förekommer här längre. Men det som slår mej när jag ser bilden är man bundit ihop kossans bakben. Det hade man nog inte gjort här! Kul bild, man ser att han trycker hårt med högerhanden.

annette sa...

Vilket grepp! Verkar vara en stooooor mjölkko,var nogbra att binda ihop bakbenen, väldigt praktiskt med en ocal hink, måste ju vara lättare att ha till det här ändamålet.
Vet att det förekommer handmjölkning uppe på en del fäbodvaller lite norröver under sommaren.

Jättefin bild med mycket detaljer att titta på!

Har det gått bra med äggmålningen idag?

Kram //annette

Rajson sa...

Oj vad mjölkaren får ta i, knogarna vitnar ju nästan!
Har ett barndomsminne från Finland att min mor mjölkade för hand. VAd jag minns hade de mjölkmaskin då på 60-talet men hon fick ta till det när kossorna inte mådde riktigt bra. Man börjar bli gammal när sådana barndomsminnen pluppar upp!
HA det gott!

Della sa...

Antagligen finns det något original kvar i Sverige som gör allt på det gamla sättet. Ibland kan man ju se något TVprogram om det.
Det verkar vara en jättelik ko. Är brasilianska kor större än de vi är vana vid i Sverige?

Della sa...

Antagligen finns det något original kvar i Sverige som gör allt på det gamla sättet. Ibland kan man ju se något TVprogram om det.
Det verkar vara en jättelik ko. Är brasilianska kor större än de vi är vana vid i Sverige?

Ulrica sa...

Stadsbo som jag varit i stort sett hela mitt liv så har jag lite erfarenhet av mjölkning och kor. Mina kunskaper inhämtades på Skansen :) Men det är en läcker och roli bild om jag kan kika länge på..

Kerstin sa...

Jättefin bild och tolkning till temat. Ja jag vet inte om det görs för hand i Sverige längre. Det mesta görs nog med maskin.
Jag kan tänka mig att det är mer lätthanterligt med en oval hink än en rund. :)
Ha det gott.

Maria Berg sa...

Hihihi helt klart den gamla goda tiden i alla fall för oss här i Sverige.
/MB

Dahlarnas Fotoblogg sa...

Ja, gamla goda tiden i Sverige är definitivt inte gamla goda tiden på andra ställe i världen. Vi var i Kina förrförra veckan & då upplevde vi också mycket som kändes precis som på detta foto!!!