torsdag 23 juli 2009

Dag 189 - Matlagning


Visst tycker jag det är roligt att laga mat men inte när det är bara jag som ska äta. Finns det inga rester att äta upp så blir det ofta något snabbt som inte behöver mycket förberedelser. Som t.ex omelett eller gröt. Är det riktigt varmt ute kan det bli sallad, jordgubbar eller någon frukt.
Men ibland kan det kännas lite torftigt. Speciellt som jag såg att mina fiberhavregryn från Sverige i det närmaste är slut. Så då kanske det blir omelett fem dagar i veckan:)
Är det någon som har några tips på snabblagad och god lunchmat för en person?
Tema nummer 65 - Matlagning, cookery

5 kommentarer:

Ulrica sa...

Det där så jättesmarigt ut:) Tyvärr så är jag urusel på att laga mat när det bara är en som ska äta... Då blir det gärna något mycket enkelt som sallad, yougurt eller annat lättlagat.

Chesney sa...

What a colorful lunch - it looks too pretty to eat! :) My favorite quick lunch is a quickie paninni sandwich using my George Foreman grill. Love it loaded w/ veggies!!

annette sa...

Mums så god den omeletten såg ut, tänk vad viktigt det är att maten även är vacker i sig och vackert upplagd som på Din bild.
Fiberhavregrynen snart slut, illa det;)
Omelett äter jag ofta till lunch, annars har jag väl pippi på att wooka snart allt, grönsaker alla sorter, ibland med risnudlar, ibland utan, ofta lite tigerräkor eller vanliga räkor i, vet inte vad Du kan få tag men vad jag ofta oxå äter är lite rökt fisk, typ makrill, böckling eller lite lax, ofta en varm smörgås, men det jag nämner här kanske Du inte är sugen på om det är varmt, soppor av olika slag, blomkål, purjo/potatissoppa, snabbt att göra mixa eller inte en smaksak.
Hoppas Du får lite tips som Du känner för, låter lite tjatigt med omelett fem dagar i veckan;)

Ha en skön kväll!

Kram //annette

Livet på Citronodlingen sa...

Jag är ännu latare, en sån där smarrig omelett skulle jag nog inte göra till mig själv... Jag kokar pasta och använder nån färdig, halvtråkig sås.. ;o)

Kerstin sa...

Det där ser verkligen gott ut. Jag äter hellre mat än lagar den. Då passar det väl bra att gå på restaurang i morgon och äta gott? ;) Det ska vi göra, gör det ni med.
Ha en fin lördag.